Friday, October 2, 2015

ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ?

                    Γιατί η ανεργία δεν κοιτάει βαθμό πτυχίου. Ακόμα και αν εσύ τη βγάλεις καθαρή μέσα από τον ωκεανό της 60% ανεργίας, ο διπλανός σου, ο φίλος σου θα είναι άνεργος.
                    Γιατί τη βγάζεις δύσκολα. Γιατί για να σπουδάζουμε στο «δημόσιο και δωρεάν» Πανεπιστήμιο, οι γονείς μας δεινοπαθούν για να μας συντηρούν και γενικότερα για να τα βγάλουμε  πέρα.
                    Γιατί σιχάθηκες τον κακό φοιτητικό συνδικαλισμό. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν για σημειώσεις, κερασμένα ποτά, δεν έχεις ανάγκη κανέναν από αυτούς που σε θέλουν υποταγμένο και σε αντιμετωπίζουν ως μία ψήφο μέσα στις άλλες.
                    Γιατί θέλεις να κατακτήσεις στην σχολή σου. Γιατι το λεωφορείο που μας φέρνει στη σχολή, το φαγητό μας στην εστία πρέπει να είναι δωρεάν. Δεν σου κάνει το πρόγραμμα σπουδών, θες συνολικότερη και βαθύτερη γνώση του αντικειμένου που γουστάρεις να σπουδάσεις .
                    Γιατί έτσι δίνονται συλλογικές απαντήσεις σε ότι έρχεται να σε πλήξει μέσα στη σχολή.  Για την αυθαιρεσία των καθηγητών, τα μαζικά κοψίματα στις εξεταστικές, τα όρια δήλωσης μαθημάτων. Πέρυσι ο φοιτητικός μας σύλλογος μέσα από πολύ μαζικές συνελεύσεις έδωσε έναν αγώνα απέναντι σε όλα αυτά και πέτυχε την αναστολή  του ορίου δήλωσης για έναν χρόνο.
                    Γιατί η γενική συνέλευση και ο φοιτητικός σύλλογος δεν ανήκουν στις πολιτικές δυνάμεις αλλά σε όλους τους φοιτητές ισότιμα. Οι αποφάσεις παίρνονται πλειοψηφικά και ο καθένας μπορεί να τοποθετηθεί  και να κατεβάσει πλαίσιο ή ψήφισμα προς ψήφιση. Είναι στο χέρι σου αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που γίνεται η διαδικασία να τον αλλάξεις.
                    Γιατί μόνος του δεν διεκδίκησε κανείς τίποτα. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία. Αυτοί που αμφισβητούν τη σκληρή πραγματικότητα την οποία ζουν και θέλουν να την ανατρέψουν! Πολλά τα παραδείγματα: η εξέγερση του Πολυτεχνείου, το κίνημα του 06-07, ο Δεκέμβρης του 08, οι Πλατείες, τα φοιτητικά κινήματα. Έγιναν μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόσμου, μέσα από τις συνελεύσεις σε συλλόγους και χώρους δουλειάς.





ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/10 ΩΡΑ 14:00 ΣΤΗΝ ΗΛ5